Harding MCB 28 | Elektrisch E-Harding

Steeds vaker mogen wij voor particulieren de oude dieselmotor vervangen door een elektrisch exemplaar. Voor deze Harding van 3m breed en 8 meter lang gebruiken wij de Green Marine 5kW motor die ruimschoots voldoet. De ombouw werd gerealiseerd in één week tijd inclusief het vervangen van het gehele 12V circuit. De eigenaar van de boot wilde graag lange uitstapjes kunnen maken met de sloep. Wij hebben in overleg besloten dat een minimaal bereik van 8 uur varen aan een stuk gerealiseerd moest worden. Om dit te bewerkstelligen hebben wij gekozen voor een tractiepakket van 680Ah, 48V. (32,6kW). Gezien het feit dat deze sloep ook een boegschroef heeft hebben wij ervoor gekozen om de 'oude' accus te gebruiken voor alleen dit doel. Deze worden gelijktijdig opgeladen met het grote accupakket wanneer de sloep op de walstroom wordt aangesloten. De overige 12v zaken zoals verlichting en de bilgepomp worden middels een omvormer gevoed door het grote accupakket.
Om een zo efficient mogelijke aandrijving te realiseren waarbij het maximum koppel van de motor goed benut kan worden hebben wij ervoor gekozen de oude schroef te laten vermaken in plaats van deze te vervangen. Dit levert een behoorlijke kostenbesparing op.
Wanneer u ook graag de mogelijkheden van elektrisch varen wilt benaderen kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij vertellen u er graag meer over en een proefvaart is ook bijna altijd wel te organiseren.

Eigenschappen

  • Lenge: 8.48 m
  • Breedte: 3.00 m
  • Bouwjaar: 2004

Zo gemakkelijk is het:

Wilt u meer weten over elektrisch varen? Neem vandaag nog contact met ons op en wij bespreken graag de mogelijkheden met u.