Ombouwen naar elektrische aandrijving.

Elektrisch varen is de toekomst. U kunt voorstander zijn of u kunt een liefhebber zijn van de aloude dieselmotor maar we kunnen er niet meer omheen. In de nabije toekomst zullen verbrandingsmotoren op steeds meer plekken taboe zijn. In veel natuurgebieden is dit al zo en verwacht wordt dat voor 2025 ook de Amsterdamse grachten geheel uitstootvrij zullen zijn. Wanneer uw verbrandingsmotor nu aan zijn einde is of als zelf alvast graag de overstap wilt maken dan informeren wij u graag naar de mogelijkheden.

Het goede nieuws is dat de huidige generatie elektromotoren sterk verbeterd zijn ten opzichte van de vorige. De motoren zijn onderhoudsarm, oersterk, zuinig en hufterproof. Ook in de stroomopslag worden enorme stappen gemaakt. Er zijn pakketten beschikbaar waarmee u hele dagen kunt varen maar er zijn ook relatief kleine pakketten beschikbaar die in zeer korte tijd weer opgeladen kunnen worden.

Amsterdam Jachtbouw werkt samen met GreenMarine Motors. Deze motoren zijn in Nederland ontwikkeld, in Duitsland gebouwd en het hele pakket is samengesteld met alleen de allerbeste componenten.

Green Marine Motors levert op het moment van schrijven twee laag voltage (48v) motoren aan ons naar gelang uw wensen. In de meeste gevallen zult u voldoende hebben aan de 5kw (8,5kw max) maar mocht u hogere eisen stellen of heeft u een groter schip dan leveren wij ook de 10kw (17,5kw max) motor. Beide motoren kenmerken zich door een veel hoger koppel dan de concurrerende motoren met eenzelfde aanduiding en worden als een totaalpakket geleverd. Amsterdam Jachtbouw kan in de regel uw boot al in een week ombouwen. Bij een ombouw letten we op alle details. De motor wordt fasevrij gemonteerd, al de systemen zijn compatibel met eventuele huidige systemen en de schroef wordt, wanneer nodig, aangepast naar de nieuwe motorisering.


5kw nominaal | 8,5kw maximaal Green Marine Motors

 • Vanaf 0 – 1.000 toeren hoog liniair koppel beschikbaar
 • Gemakkelijk inbouwen door instelbaar RVS frame
 • Past op fundatie van bijna elke dieselmotor
 • Robuust, simpel en waterresistent
 • Onderhoudsarm
 • Krachtig en efficiënt
In de grafiek hiernaast is het koppel (NM) tegen het aantal toeren (tpm) gezet


10kw nominaal | 17,5kw maximaal Green Marine Motors

 • Vanaf 0 – 1.000 toeren hoog liniair koppel beschikbaar
 • Gemakkelijk inbouwen door instelbaar RVS frame
 • Past op fundatie van bijna elke dieselmotor
 • Robuust, simpel en waterresistent
 • Onderhoudsarm
 • Krachtig en efficiënt
In de grafiek hiernaast is het koppel (NM) tegen het aantal toeren (tpm) gezet


Display

Beide motoren worden geleverd als set met daarin een IP67 waterdichte controller, gashendel en startslot. Wij breiden deze set uit met hoofdstroomschakelaars van Blue Sea, omvormers van Victron en het display van Simarine. De Simarine Pico is een prachtig vormgegeven kleuren display voor het weergeven van informatie van uw accu's, verbruikers, laders, maar ook tankniveaus en temperaturen. Verkrijgbaar in een inbouw- en opbouwversie, in zwart of zilver, waterdicht en voorzien van het keiharde Gorilla Glass. Eenvoudig te bedienen en goed leesbaar in zonlicht.

Onze Projecten

Amsterdam Jachtbouw heeft ruime ervaring in het ombouwen van diverse typen sloepen. Hieronder een paar voorbeelden. Uiteraard kunnen wij de motoren /accupakketten in vrijwel elk type boot plaatsen

Zero

ZERO

Een elektrisch aangedreven Harding sloep, volledig opnieuw ingebouwd.

Meer

Harding MCB28 | ombouw naar elektrisch

Steeds vaker mogen wij voor particulieren de oude dieselmotor vervangen door een elektrisch exemplaar. Voor deze Harding van 3m breed en 8 meter lang gebruiken wij de Green Marine 5kW motor die ruimschoots voldoet. De ombouw werd gerealiseerd in één week tijd inclusief het vervangen van het gehele 12V circuit.

Meer
Elke booteigenaar heeft andere wensen aan de motorisering en het bereik. Het is derhalve heel erg moeilijk om een prijsindicatie af te geven welke in elke situatie op gaat. Wat wij wel kunnen vertellen is dat de motoren al te verkrijgen zijn vanaf €5980,- incl btw. en dat accupakketten incl. lader al te verkrijgen zijn voor een kleine €2000,- incl. btw.

Graag nodigen wij u uit contact met ons op te nemen. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden en brengen met veel plezier een vrijblijvende offerte uit voor uw specifieke ombouw.